Maria in Popesti, Navalnii la Bucuresti

Maria in Popesti, Navalnii la Bucuresti

Nu cred ca exista niste incompetenti si niste profitori de conjunctura mai mari decat analfabetii functionali de la USR. Dupa ce au protestat Rosia Montana in patrimoniul UNESCO, la sfarsitul lunii februarie au venit cu propunerea, pentru o hotarare de Consiliu General, prin care strada Tuberozelor din Sectorul 1, pe care se afla sectia consulara a Ambasadei Rusiei, sa fie redenumita Alexei Navalnii.

Ce urmeaza sa spun nu are legatura cu Navalnii. Nu contest in niciun fel lupta lui Navalnii cu sistemul condus de Putin. 

Ce nu inteleg eu este ce treaba avem noi, in Romania, cu lupta interna a rusilor pentru o Rusie mai buna? Zecile de milioane de rusi omorati de Stalin si suferintele popoarelor de sub cizma ruseasca, fac din ideea unei Rusii mai bune un deziderat extrem de indepartat.

Avem romani care se lupta pentru o Romanie mai buna si nu propune nimeni sa li se ofere o astfel de onoare. 

Dupa cate am tras noi dupa rusi, o propunere normala ar fi sa redenumim toate numele de strazi ce poarta numele unor rusi, indiferent ca au fost scriitori, muzicieni, pictori, etc.

Cum mama intunericului, dupa 45 de ani de comunism si dupa inca aproape 35 de ani de comunism cu fata umana, sa mai avem inca o strada cu numele unui rus?

Si asta in conditiile in care avem o strada cu numele Maicii Tereza in Popesti Leordeni. Exact, ati inteles bine, Maica Tereza in Popesti Leordeni si Alexei Navalnii la Bucuresti. 

In realitate insa, profitorii de conjuctura de la USR nu vor o strada cu numele lui Navalnii. Tot ce vor ei este sa mulga coarda sentimentala a tinerilor iubitori de libertate. 

USRul este varianta moderna a SOS.

Toate textele si opiniile mele sunt pamflete si trebuiesc tratate ca atare. De asemenea niciun text nu trebuie tratat ca o generalizare. Eu sunt sigur ca exista si romani demni insa nu despre ei vorbesc eu.