O tinta pe fruntea lui Gheboasa

O tinta pe fruntea lui Gheboasa

Gheboasa mi-a mai atras prima data atentia cand, la un festival, aflat pe scena, a vomat o melodie obscena. No pun intended. Rasistii si toti anlfabetii functionali i-au sarit atunci in cap, acuzandu-l de comportament tribal. Asta pentru ca stiau ca daca coboara inca un pic pe scara istorica si il fac de-a dreptul maimuta, risca o amenda de la CNDC. Oricine, inclusiv Gheboasa poate sa cante orice. Daca poate. Gheboasa in sine, nu poate sa cante. Asta este de fapt marea lui problema. Dupa cum vom vedea insa, nu si singura.

Se pare ca lui Gheboasa, probabil de tristete pentru ca nu are voce, ii place iarba. Nu, nu aia verde de la munte ci aia cu proprietati halucinogene. Nu ne putem lua noi de gusturile lui Gheboasa insa am inteles ca aceste gusturi l-au adus pe mai afon in atentia politiei. 

Acum cateva zile am vazut o stire cu Gheboasa in care acesta spune cu aproximatie ca “oricum in Romania, consumul personal se sanctioneaza doar cu o amneda penala, motiv pentru care nu a trebuit sa ciripesc pentru ca sa imi dea drumul”.

De cum am auzit stirea m-am gandit ca Gheboasa, cu gatul uscat, neputand sa cante, s-a gandit ca nu ar fi rau sa isi linisteasca furnizorii, nu de alta dar de cand sta mai mult pe la politie decat pe youtube, probabil nu se mai inghesuie nimeni sa ii tunda gazonul.

De ziua femeii, probabil fara nicio legatura momentan, o stire de la Digi 24 anunta ca de fapt Gheboasa a dat pe goarna numele tuturor dealerilor de la care a cumparat (in repetate randuri), a mentionat cantitatile si cu ce bani a platit substantele interzise.

Inteleg ca Gheboasa este suficient de bogat incat sa isi cumpere iarba in mod repetat. Prin acest material, vreau sa il anunt pe Gheboasa ca are sansa sa devina si mai bogat. Tot ce are de facut este sa dea in judecata Politia Romana si posturile TV care au facut publice informatiile de mai sus. 

Anuntand ca Gheboasa si-a desconspirat dealerii, Politia Romana si televiziunile i-au semnat lui Gheboasa condamnarea la moarte, i-au pictat pe frunte o mare tinta.

Veti spune ca nu suntem in SUA, ca aici dealerii sunt mai cuminti decat o fata mare. Poate. Demnitatea sau rautatea dealerilor din Romania nu schimba cu nimic riscul la care stirea il expune pe Gheboasa. 

De la televiziuni nu am niciun fel de asteptari. Daca Gheboasa este omorat, nu am niciun fel de umbra de indoiala ca editorul TV care a scris stirea nici macar nu o sa clipeasca. Nu o sa clipeasca pentru ca este un analfabet functional care nu intelege ce a facut.

Nu pot insa sa imi imaginez ce i-a posedat pe politistii romani in momentul in care au transmis aceste informatii catre mass-media. Daca Gheboasa devine o victima, Politia Romana are mainile patate de sange. 

Si nu inteleg nici cum functioneaza acest circuit al stirilor pe surse. Sa fie oare asa: reteaua de spagari din politie, fara niciun fel de discernant, vand celor din mass-media tot felul de informatii din dosare secrete?

Pai asta fac doar politisti corupti. Iar cei din mass-media care cumpara informatii secrete de la politisti fac la fel cu cei care cumpara oglinzi furate de la masini. Fac chiar mai rau.

Toate textele si opiniile mele sunt pamflete si trebuiesc tratate ca atare. De asemenea niciun text nu trebuie tratat ca o generalizare. Eu sunt sigur ca exista si romani demni insa nu despre ei vorbesc eu.