Lui Cirstoiu i-au sarit capacele

Lui Cirstoiu i-au sarit capacele

Doctorul Catalin Cirstoiu este candidatul PSD-PNL la Primaria Capitalei. Acest doctor este nascut sa fie PSD-ist. Retorica si comportamentul specifice cozilor de topor din regimul comunist ii sunt potrivite ca o manusa.

Cu doctorul coada de topor, poti sa stai de vorba doar daca il ridici in slavi pentru realizarile medicale. Daca indraznesti sa amintesti si sa intrebi lucruri despre declaratia de avere sau despre anumite incopatibilitati, pana aici ti-a fost.

Activistul de partid te catalogheaza imediat drept reprezentant al grupurilor de interese obscure care nu si-l doresc pe el, doctorul minune, drept primar.

Imediat incepe sa se tanguie in acelasi fel in care o face si manelistul Florin Salam de cate ori apare cate o femeie care declara ca a fost violata sau diversi pagubiti care l-au tocmit pentru cantare la nunta si nu l-au mai vazut nici pe el, nici banii: “Este o inscenare, vor sa imi faca rau, este o cheie”. Abia in 2024, dupa ce a fost ridicat de mascati si dupa ce mai multe persoane au depus plangere, vrea Florin Salam sa ne faca sa credem ca a aflat ca exista contracte si ca acestea se folosesc si pentru prestari de servicii precum cele oferite de el.

Nu trebuie insa sa va surprinda tupeul doctorului care pare sa isi fi descoperit adevarata vocatie. Jignirile precum “Peppa Pig” sau minciunile precum cele despre discutia cu un jurnalist care ancheta o posibila incompatibilitate isi au originea in sindromul omului atotputernic, care are drept de viata si de moarte asupra celor din jurul sau.

Atat de josnic este acest personaj incat, pentru a scapa de niste intrebari normale, nici macar incomode, a declarat “am operat de cancer multi dintre colegii dumneavoastra”.
Pe activistul comunist PSD-ist nu ai cum sa il deranjezi cu intrebari. La el ai voie sa mergi doar cu laude si nu cand ti se nazare tie, ci doar cand te cheama el.

Daca l-ar fi dus pe doctorul coada de topor la un psiholog, poate ca ar fi inteles ca reactia lui tradeaza existenta unei probleme. Natura problemei o stabileste fie psihologul, fie Agentia Nationala de Integritate.

Dupa matusa lui Nastase si casele lui Iohannis, cum insa sa te mai mire ca un candidat nu este dispus sa isi justifice averea cu veniturile, ci vrea sa o justifice cu sintagma “impreuna cu sotia mea am muncit de ne-au sarit capacele – sa ne construim o reputatie, un renume profesional si sa facem bine”. Bine, bine, dar pe cati bani si de unde?

Multiplele derapajele nervoase ale doctorului coada de topor ne arata cata rabdare are el cu pacientii, respectiv electoratul. Pacientii nu pot sa ii raspunda. La spital este liniste. La spital se aude doar vocea doctorului. Puternic cand vrea sa ii impresioneze si soptit cand discuta aspectele financiare, nu pentru ca a luat vreodata o spaga (asa sa-l ajute Dumnezeu) ci pentru ca aspectele financiare sunt confidentiale.

In campanie, fara sa ne dea el voie, ne-am trezit vorbind si l-am deranjat. Cu asa tupeu, doctorul coada de topor nu s-a mai confruntat in niciun salon.

Toate textele si opiniile mele sunt pamflete si trebuiesc tratate ca atare. De asemenea niciun text nu trebuie tratat ca o generalizare. Eu sunt sigur ca exista si romani demni insa nu despre ei vorbesc eu.