Provocare sau haiducie in politia rutiera

Provocare sau haiducie in politia rutiera

S-a iscat un scandal plecand de la niste politisti de la rutiera care chipurile au vrut sa legitimeze un agent al politiei locale.
Se pare ca acestia i-au cerut politistului sa mearga intr-o alta intersectie si sa dirijeze traficul acolo.
Toata lumea este indignata de faptul ca reprezentantul politiei locale nu a dat curs ‘ordinului’ si nu a vrut sa se legitimeze in fata celor de la politia rutiera. Ba mai mult, lumea se intreaba tampa, de ce politia locala are dreptul sa parcheze pe sina dezafectata si ei nu.

Inainte sa ma indignez eu am sa va pun cateva intrebari: Conform legislatiei cine da ordine cui? Vi se pare normal ca niste politisti de la rutiera sa hartuiasca un reprezentant al politiei locale, aflat ca si ei in misiune (asta presupunand ca ambii aveau ordin de actiune in zona)? Unde trebuia sa parcheze politistul care deja dirija traficul? Unde parcheaza toti politistii aflati in misiune (indiferent de la ce unitate sunt acestia)?

In primul rand cred ca cei doi politisti de la rutiera au fost deranjati de faptul ca nu i-au putut da ordine celui de la locala. Pentru a-si razbuna impotenta auto-indusa i-au cerut acestuia sa se legitimeze cand tot ce trebuiau sa faca, daca aveau dreptul, era sa il verifice in dispecerat. Ei nu si-au dorit insa legitimarea politistului ci scandalul. Fie primisera ordin, pe cale ierarhica, sa aduca in atentia publica faptul ca politia locala este subordonata primarilor fie erau agenti hashtag transformati adhoc in haiduci, si plecati la drumul mare sa atace primaria.
Nu in ultimul rand, politistii aflati in misiune nu se supun regulilor de circulatie pentru simplul motiv ca misiunea este prioritatea nu gasirea unui loc de parcare la sute de metrii distanta de locul interventiei.

Tot ce ramane este un scandal inventat, preluat si promovat de jurnalisti mai tampiti decat cei mai prosti agenti de circulatie sau politisti locali din toate timpurile.

Toate textele si opiniile mele sunt pamflete si trebuiesc tratate ca atare. De asemenea niciun text nu trebuie tratat ca o generalizare. Eu sunt sigur ca exista si romani demni insa nu despre ei vorbesc eu.