Roe VS Wade

Roe VS Wade

Nu m-a preocupat tema avorturilor in Statele Unite iar atunci cand a fost anulata decizia Roe VS Wade eram pe undeva prin butoiul cu pulbere al Balcanilor. Cand am revenit, am fost intrigat de isteria declanstata de aceasta decizie, asa ca mi-am zis ca trebuie sa ma documentez un pic.

Din pacate pentru toti istericii din mass-media, pentru toti protestatarii sau pentru toti influencerii care s-au aratat indignati de decizie, in numele democratiei, nu pot decat sa felicit Curtea Suprema.
Inalta instanta americana nu interzice avorturile asa cum spun toti analfabetii. Curtea Suprema, prin aceasta decizie corecta si indrazneata, a reparat eroarea din 1973 cand s-a hotarat ca statele sa nu poata adopta legi privind interzicerea avortului (deciziile statelor sa fie neconstitutionale). Ca urmare a deciziei de anulare a hotararii din 1973, 50 de ani mai tarziu, statele americane nu sunt obligate sa interzica avorturile. De data aceasta, daca legislativul statal propune o astfel de lege, ea poate sa fie promulgata fara sa mai fie considerata neconstitutionala in baza deciziei Roe VS Wade.

In loc sa protesteze, sa se lupte cu fortele de ordine, sa atace principiile democratice, sa isi puna cenusa in cap sau sa priveasca impietriti drobul de sare, cetatenii americani, nemultumiti de promulgarea unei astfel de legi in statul lor, la urmatoarele alegeri pot vota pentru politicienii care promit sa abroge legea privind interzicerea avorturilor. Poporul decide.

In democratie doar majoritatea decide, nu forta si atacurile brutale ale unor analfabeti. Legea trebuie facuta de vot nu de anarhie.

Nu va luptati cu justitia. Este mai desteapta decat voi. Luptati-va cu voi, cu negura asternuta peste suflete de religia retrograda, cu analfabetii si mai ales cu analfabetii functionali. Luptati-va, pentru ca democratia si legea nu va pot apara de propria prostie.

Nu este rolul lor. Pentru asta exista biblioteca.

Toate textele si opiniile mele sunt pamflete si trebuiesc tratate ca atare. De asemenea niciun text nu trebuie tratat ca o generalizare. Eu sunt sigur ca exista si romani demni insa nu despre ei vorbesc eu.