Iohannis, un politician patriot

Iohannis, un politician patriot

Klaus Iohannis este singurul politician roman care si-a permis sa ia o decizie in interesul tarii si impotriva propriului sau interes.
Acest lucru s-a intamplat in clipa in care Iohannis a vizitat targul auto in loc sa fie prezent la evenimentul organizat in Parlament cu prilejul implinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania.

Numai un presedinte responsabil putea sa ia o astfel de decizie. Romania nu se poate angaja, in contextul european actual, nici in discutii unioniste si nici in dezbateri separatiste.
In plus, Romania, nu poate actiona in niciun fel provocator la adresa Rusiei, si vrand nevrand, corectarea unei crime staliniste nu poate fi privita altfel de o Rusie putinista.

Pe mine nu ma socheaza insa faptul ca cineva vrea sa faca ceva in interesul Romaniei. Pe mine ma socheaza faptul ca cineva intelege ca nejucand cartea nationalista, intr-o tara profund needucata, isi poate reduce considerabil sansele de realegere si totusi o face.

Asta inseamna sa fii presedinte dar mai presus de orice asta inseamna sa fii roman.

Nu in ultimul rand, nici macar Moldova nu ar avea de castigat din alipirea la Romania. Pentru Moldova, alipirea la Romania ar fi mai rea ca o trecere din lac in put. Moldova inca nu a facut greseli majore, de neindreptat. Tot ce au de facut este sa ia deciziile potrivite si viitorul lor deja arata mai bine decat cel al Romaniei. Alipiti la noi vor face intradevar, in mod automat, parte din UE dar se vor pricopsi si cu toate nenorocirile de care nici noi nu mai stim cum sa scapam. Daca UE este dezideratul, Moldova il poate atinge si fara sa lase in casa toate mizeriile noastre.

Si inca ceva. Cata vreme traiesc batranii rusi, cei ce isi aduc aminte de crimele comise de armata romana in Transnistria pe perioada razboiului, nu va exista reunire. Pentru ei, noi tot niste fascisti am ramas.

In contrast cu un presedinte care intelege interesul Romaniei (inclusiv pe cel al Moldovei) si care isi respecta partenerii europeni, vine ce a mai ramas din familia regala, dupa moartea regelui Mihai I. Custodele Coroanei, disperata dupa atentia presei, a dat curs jocurilor politice murdare si a participat la evenimentul organizat in Parlamentul Romaniei, fara niciun fel de consideratie fata de actualele interese ale acestui neam.

Singurul lucru de care nu imi dau seama inca este daca presedintele a luat aceasta decizie de unul singur sau daca in sfarsit securistii din jurul sau au avut o idee buna. Indiferent, nu imi ramane decat sa ii felicit.

Toate textele si opiniile mele sunt pamflete si trebuiesc tratate ca atare. De asemenea niciun text nu trebuie tratat ca o generalizare. Eu sunt sigur ca exista si romani demni insa nu despre ei vorbesc eu.