Daca nu reactionati, va asemanati

Daca nu reactionati, va asemanati

Dragi baimareni,

Acum 13 ani va lasati inselati la urna mare de candidatul Catalin Chereches.

Cu putina atentie, niste cetateni educati precum domniile voastre, nu aveau cum sa nu vada semnele de rau augur.

Primul a venit sub forma unui panotaj electoral care a impanzit intreg orasul. Candidatul USL anunta punctul 1 al planului sau electoral: Demolam cocioabele din Craica, Pirita, din Ferneziu si zona Garii.
Cum sa votezi pe cineva care are ca plan electoral nu ceva constructiv ci raul unui grup etnic?
Sunt sigur ca nu l-ati votat pentru ca sunteti rasisti ci pentru ca nu ati fost atenti la mesaj.

Al doilea semn de rau augur a fost contructia zidului de segregare si discriminare de pe strada Horea.
Nici de aceasta data nu v-ati bucurat de raul romilor pentru ca sunteti rasisti ci v-ati dorit un oras precum Berlinul candva, pentru ca sunteti proeuropeni.

Al treilea semn de rau augur a fost intoxicarea romilor la Cuprom. Desi a fost impiedicat de mine sa isi tina promisiunea electorala numarul 1 de a muta toti romii de pe Craica, primarul a reusit sa mute cateva zeci in fostele birouri si laboratoare din Cuprom.
Nu v-ati bucurat pentru ca romii s-au intoxicat si asta, cum deja stim, pentru ca nu sunteti rasisti. In plus, nu ati putut crede ca pe niste “imputiti” ii deranjeaza mirosul emanat de diverse chimicale uitate prin subsolul cladirii.

Un alt semn de rau augur a fost felul in care mama lui, impreuna cu seful politiei, au venit la Cuprom, a doua zi dupa intoxicarea romilor si au incercat sa ascunda probele care il incriminau pe primar.

Un alt semn de rau augur a fost sedinta publica in care primarul, afland ca vin romi cu trenul in Baia Mare, i-a intrebat senin pe directorul cailor ferate, pe prefect si pe seful politiei daca nu ii pot da jos din tren.
Cand i s-a raspuns ca “Nu, pentru ca au bilet”, nu a fost foarte fericit. La fel ca primarul ati ramas perplecsi la vestea ca romii circula cu trenul cand stiati despre ei ca, nomazi fiind, merg pe jos sau cel mult cu carute cu coviltir.

La fel de rau augur au fost si atacurile la adresa mea, dar de unde sa stiti dumneavoastra ca primarul m-a declarat “inamicul public numărul 1”.

Semne sumbre puteai sa vezi si in relatiile acestuia cu diversi lideri informali si camatari.

Ai putea crede ca de rau augur a fost si incarcerarea edilului insa nici asta nu v-a oprit sa il mai votati inca o data, in timp ce acesta se afla in arest. Voi baimarenii tineti cu hotul nu pentru ca sunteti la randul vostru prosti si infractori ci pentru ca sunteti milosi, niste crestini adevarati.

Nu ati stiut. Va cred si va inteleg. Acum insa ati aflat. In orasul vostru, in numele vostru, acest infractor de drept comun, acest rasist a construit un zid.

Timp de 3 ani m-am luptat in justitie si, in ciuda tergiversarilor, in 2023 am castigat in prima instanta obtinand sentinta de daramare a zidului.
Pentru a nu va prejudicia in niciun fel, spre deosebire de primar, in prima instanta nu am cerut nici macar cheltuieli de judecata.

Pe 31 ianuarie s-a judecat apelul. Cu o zi inainte am avut o intalnire la primarie cu domnul Dancus Doru. In timpul acestei intrevederi i-am spus deschis ca primaria nu are in acest proces niciun fel de miza, ca este vorba de un proces mostenit de la fostul primar care a transformat suferinta romilor intr-un capriciu personal si i-am cerut sa se retraga din proces pentru a nu transforma o rusine individuala intr-o rusine colectiva.
Neintelegand sensul moralei si al abuzului mi-a raspuns ca la acest termen, avand in vedere situatia lui provizorie, nu poate sa o faca. In mod paradoxal, autoritatile in Romania se tem sa nu comita un abuz atunci cand trebuie sa puna capat unuia nu atunci cand comit unul.
I-am spus ca avand in vedere justa cauza si incompetenta apararii voi castiga si de data aceasta urmand ca primaria, sub promisiunea domniei sale, sa nu mai tergiverseze sub nicio forma demolarea si sa ma lase sa execut personal sentinta.

Cu o sentinta definitiva si irevocabila care stabileste inca din 2013 ca zidul este un act de segregare, cu o noua amenda in 2020 din partea CNCD si cu o sentinta din 2023, va rog sa va abtineti inclusiv de la ganduri precum: dar nu e zid, e gard (este zid asa cum l-a desris de cand l-a anuntat, cel care l-a construit), dar e bun pentru ca salveaza copiii (nu numai ca nu salveaza pe nimeni dar nici nu putem sa construim ziduri in jurul tuturor copiilor din Romania), dar stiu eu pe cineva care a zis ca ii place zidul (parerea unui individ, de cele mai multe ori amenintat ca isi pierde locuinta sociala, nu ii reprezinta pe toti romii din romania). Va spun aceste lucruri deoarece asa a incercat, printre alte aberatii, sa se apare primaria.

In data de 14 februarie Tribunalul de la Baia Mare s-a pronuntat, respingand apelul primariei si mentinand sentinta initiala. De data aceasta sentinta este definitiva si irevocabila.

De data aceasta stiti. A sosit timpul sa cereti si dumneavoastra primariei sa se conformeze deciziei judecatoresti si sa puneti astfel capat rusinii aruncate asupra voastra de primarul infractor.

Daca nici de data aceasta nu o faceti, inseamna ca sunteti la fel ca el.

Toate textele si opiniile mele sunt pamflete si trebuiesc tratate ca atare. De asemenea niciun text nu trebuie tratat ca o generalizare. Eu sunt sigur ca exista si romani demni insa nu despre ei vorbesc eu.