B.U.G. Mafia

Prin '96 spargeam boxele la masina ascultând BUG Mafia de pe casete cumparate de la Unirea sau din Piata Romana de la "coloane". Mesajul lor social rezona perfect cu rebelul din mine si as fi dat orice sa-i cunosc, dar n-am avut norocul atunci. La 16 ani dupa am dat peste profilul de Linkedin al marketing managerul trupei, Cristian Balasa, si mi-a venit imediat ideea sa fac un documentar foto.

La cateva zile dupa asta eram deja alaturi de Tataee (Vlad), la el acasa pe soseaua Dobroiesti. El se ocupa de toata partea administrativa a trupei, de la contracte, transport, cazare, carat si instalat echipament pana la detalii marunte precum bannerul cu BUG Mafia pentru masa DJ-ului. E motorul neobosit al trupei. De la el de-acasa am plecat pe soseaua Pantelimon, ca sa-i luam pe Uzzi (Alin) si pe Caddy (Dragos).

Mama soacra a ultimului dintre ei si-a luat la revedere si le-a urat baietilor drum bun spre Pitesti, unde aveau concert. I-am intrebat daca o sa cante si piesa mea favorita, Cu talpile arse, dar mi-au zis ca e cam dificil de abordat melodia asta in concert, ceea ce m-a cam intristat.

Desi am tocit multe casete cu muzica lor, i-am auzit pentru prima data pe viu abia la proba de sunet, unde m-am trezit dansand in timp ce trageam cadrele. Dupa probe ne-am dus la hotel si cred ca si Jim Morrison ar fi avut ceva de invatat din felul in care se distreaza baietii. Concertul a inceput pe la unu noaptea.

Munceam constiincios cand, in pauza dintre doua melodii l-am auzi pe Caddy rapaind versurile de la Cu talpile arse. Imediat i s-a alaturat si Tataee. Credeam ca visez, dar la final Caddy a spus: “Asta e pentru fotografu’, special”. Omul e painea lui Dumnezeu.

Pe la trei ne-am intors la hotel. Eram rupt de oboseala, dar baietii inca aveau chef de glume. Uzzi ne-a spus o poveste despre bunicul lui, pe care il ingrijeste. La un moment dat un medic l-a intrebat daca a baut ceva, iar bunicul mucalit i-a raspuns: “Ce sa beau doamna, ca nu imi dati voie”. Femeia contrariata s-a uitat atent la el: “Ma refer la apa”. Uzzi, intruchiparea coolness-ului, este durul cu suflet de aur.

Am plecat acasa o ora mai tarziu. A doua zi a urmat Braila. Nu stiu daca am apucat sa dorm doua ore din 48, dar a meritat, iar la scurt timp dupa am mers cu ei la concertul cu Loredana de la Sala Palatului.

Uniti, prieteni, fara figuri, baietii BUG sunt ceea ce canta. Asa i-am cunoscut eu pe „mafioti” si aceste imagini sunt cateva crampeie din timpul petrecut impreuna.