Ziua nationala

Ziua nationala

Au trecut 30 de ani. Mai bine de jumatate din timpul petrecut sub cizma ruseasca. Securisti-comunisti de ieri sunt marii securisti-capitalisti de azi. Dupa ce au praduit activele de stat au pus mana si pe proprietatile personale confiscate de regimul dictatorial. I-au nenorocit atat pe fostii proprietari cat si pe chiriasi. Marea privatizare a insemnat trecerea tuturor activelor in proprietatea lor.

I-au facut politicieni pe cei mai mari prosti si hoti ai Romaniei. Pe multi i-au racolat din puscarie sau au mizat pe caracterul frumos al acestora. Le-au oferit o sansa. 

Desigur, lucrurile au evoluat. Avem Coca-Cola la buticul din colt, pasaport si liber la avorturi. Toate marile realizari punctate de Iliescu la finalul celui de al treilea mandat. 

Si la Cernobal lucrurile au evoluat. Daca acum 30 de ani locul era complet parjolit, azi au inceput copacii sa infloreasca. 

In acesti ani, toti scalvii regimului comunist au beneficiat de protectie, functii inalte sau cel putin un loc caldut de munca. Nimeni nu s-a putut atinge de ei. Securistii au jurat sa aiba grija de ai lor. 

Unul dintre cei de care nu ne-am putut atinge este Iliescu. Nu l-am putut tragere la raspundere pentru lovitura de stat din 1989 si nici pentru mineriada din 1990. Securistii i-au promis ca il vor ingropa cu onorurile cuvenite unui sef de stat si nu ca pe un puscarias si veti vedea ca se vor tine de cuvant. Cardasia bate Romania.

Maine sarbatorim ziua nationala. Daca il mai tineau puterile, Ilescu venea la parada si ne forta sa il salutam ceremonios. La alegerile prezidentiale a cerut urna mobila. De 30 de ani nu ne cere ci ne ia cate o bucatica din suflet si din demnitate. Nu ne-a mai rams mult de dat. 

De ziua nationala a Romaniei va urez sa ingropati cat mai repede acest trecut rusinos inainte sa va ingroape el pe voi.

Toate textele si opiniile mele sunt pamflete si trebuiesc tratate ca atare. De asemenea niciun text nu trebuie tratat ca o generalizare. Eu sunt sigur ca exista si romani demni insa nu despre ei vorbesc eu.