Andrei Plesu, dubla personalitate sau batranetea
Support the work
Show your support by choosing one of the donation plans available.

Andrei Plesu, dubla personalitate sau batranetea

Dupa ce a atacat virulent ‘corectitudinea politica’ (cu multiplele ei fatete) intr-un text pe care il gasiti aici: http://bit.ly/2f1YYF0, domnul Andrei Plesu se plinge de ‘poluarea’ aerului din spatiul public pe care il respiram: http://bit.ly/2fEmMio dind dovada de ceea ce in termeni medicali poarta denumirea de dubla personalitate.
Este insa posibil ca la virsta dansului sa nu isi mai aminteasca ce a scris fie si cu doar citeva zile in urma.

In esenta, sunt de acord cu ideile prezentate in textul ‘Aerul pe care il respiram’ mai putin cu modul in care domnul Andrei Plesu, il ataca pe domnul Kelemen Hunor etichetindu-l ca prost crescut, lipsit de tact si mediocru contextual, pe motiv ca, dupa date cunoscute de domnul Plesu, liderul maghiar ar fi afirmat ca minoritatea pe care o reprezinta nu vrea si nu poate sa participe la sarbatoarea Centenarului.

In primul rind, intr-un text in care se aduce in discutie lipsa de puritate a discursului public, ai zice ca epitetele de mai sus nu isi aveau rostul. Folosindu-le, domnul Andrei Plesu nu face decit sa continue la rindul sau procesul de poluare.

In al doilea rind, intr-un text publicat de redactia Adevarul, liderului maghiar aduce precizari si contesta declaratia ce i-a fost recent pusa in circa. Se pare ca domnul Andrei Plesu isi construieste opiniile publice plecind de la zvonuri. Poluanti sunt si zvonacii, insa pe acestia a uitat sa ii mentioneze.

In al treilea rind, de amorul artei, va invit sa consideram zvonul respectiv o realitate de netagaduit.

In timp ce poate exista o lege care sa interzica manifestarile de dispret fata de insemnele nationale, nu poate exista o lege care sa te oblige sa te bucuri de aniversarile nationale. Cu atit mai mult sa te oblige sa apreciezi ‘maretele’ realizari ale Romaniei in ultimii 100 de ani. Numai locul doi, dupa Germania nazista la crime impotriva evreilor este un motiv mai mult decit suficient de rusine si regret in fata caruia paleste aproape orice realizare (salvarea nu este un mit). Adaugati 45 de ani de comunism si aproape 28 de comunism cu fata umana si veti intelege cit de indreptatita poate sa fie o astfel de pozitie precum pretinsa pozitie a domnului Kelemen Hunor.

Ce urmeaza se inscrie insa in spiritul rasist de care da dovada cu nonsalanta domnul Plesu ori de cite ori are ocazia. Pentru a-i taxa pretinsa indrazneala, domnul Andrei Plesu induce ideea ca maretul nostru popor, in marinimia sa netarmurita, nu numai ca l-a ‘tolerat’ pe liderul maghiar ba chiar a acceptat sa il catadicseasca cu diverse functii publice si distinctii.

Domnule Andrei Plesu, noi romanii majoritari nu avem niciun merit in rezultatele profesionale ale domnului Kelemen Hunor. Pentru aceste rezultate nu trebuie sa ne multumeasca noua (sau sa ne fie recunoscator) ci siesi sau cel mult comunitatii maghiare, care spre deosebire de majoritari, s-au mobilizat exemplar la vot, de fiecare data, obtinind rezultate apreciabile.

Sa invoci lipsa discriminarii cu astfel de argumente (reusitata unei persoane din grupul discriminat) este o dovada de discriminare in sine si lipsa de logica. Iata aici, un exemplu recent al discriminarii acestei etnii: http://bit.ly/29oy8Bm

Si inca ceva domnule Andrei Plesu. Nu cu mult timp in urma va plingeati ca nu stiu ce melodie are mai multe vizualizari decit perlele inteligentei dumneavoastra (indirect). Pe mine, un neica nimeni, nu ma sperie popularitatea melodiei respective ci faptul ca o parte a acestui popor, cu mari carente de educatie, va asculta pe dumneavoastra fix ca pe acea melodie.

La final, daca tot va plingeti de mizeriile debitate in spatiul public, nu doriti dumneavoastra, sa cereti platformei Adevarul, sub amenintarea ca nu mai publicati nimic, sa nu mai ingaduiasca comentarii jignitoare si nici texte goale de idei dar pline de atacuri?

Cereti-le redactorilor sa acceseze platforma New York Times, sa aleaga un text la intimplare si sa incerce 4 tipuri de comentarii:
pe linga subiect, dar ‘curat’
la subiect dar cu aluzii politic incorecte
la subiect dar plin de jigniri la adresa autorului
la subiect dar plin de jigniri (hate speech) la adresa altor persoane

Vor avea surpriza sa constate ca niciun astfel de comentariu nu este acceptat si implicit publicat. Si asta pentru ca niciuna dintre variantele de mai sus nu are legatura cu libertatea de exprimare ci sunt simple ineptii sau atacuri vicioase. In tara care a inventat libertatea de exprimare, nici ineptiile si nici atacurile nu se ridica la rang de parere.

In locul unor vorbe goale, a unor atacuri gratuite la adresa liderului maghiar sau a unor lamentari vis-a-vis de vizualizarile unei melodii, obtineti, pentru lumea civilizata si educata, aceasta mica victorie si ne vom bucura impreuna de un ‘aer’ cu adevarat mai curat.

Toate textele si opiniile mele sunt pamflete si trebuiesc tratate ca atare. De asemenea niciun text nu trebuie tratat ca o generalizare. Eu sunt sigur ca exista si romani demni insa nu despre ei vorbesc eu.
Share this with the world :